Linn Merethe (11) har gått på rideskole i to år. Hun har med seg mamma Bente Mjøen Larssen, som bare har ett år på rideskole bak seg. For begge er dette første ferie på hesteryggen. – Jeg synes vi er flinke. Det er ikke mer strabasiøst enn forventet, sier Bente.
Turen er en fin kombinasjon av det vi begge liker best. Jeg elsker fjellet, Linn Merethe elsker hester. På en slik tur får hun også en fin introduksjon til fjellet. Det er et stort poeng for meg. Nå sier hun faktisk at hun liker å være ute i naturen, det sa hun ikke for ett år siden.
Mor og datter spiser lunsj i det grønne. Hjelpemannen, smeden og bagasjekjøreren Odd Torekoven har fått fyr på bålet og kaffe på kjelen. Rundt omkring på beitet ligger ryttere og saler spredt. Noen klager på støle lår, andre på sure sokker. Matpakkene blir ledd av. De har fått ymse fasonger og fargerikt innhold etter en halv dag i sadeltaskene. Vi lærer nok å pakke bedre i morgen.
Fjellridning
Dagen avsluttes på Haugseter ved Vinstervann. Hestene slippes igjen på beite, mens rytterne inntar rømmegrøt og spekemat. Uvante fjellryttere siger godt ned i stolene.