Ina (11) har funnet pappas fang. Han har brukt dagen til fots i fjellet sammen med storesøster Line (16) og hunden Kaili. Mens Ina og Kaia (13) følger Fjellrittet til hest. Om kvelden møtes hele familien til middag og peiskos.
– Vi var med på Fjellrittet i fjor også, utenom storesøster som ikke er interessert i hester, forteller pappa Paal Nygaard.
I år skulle vi finne en ferie som passet alle, men det var ikke så lett når de to yngste er så veldig hestefrelste. De kunne jo heller ikke tenke seg å dra på en annen rideferie. De måtte tilbake til sine hester.
Fjellridning
Ina og Kaia rir hjemme i Bergen også. De bor ved siden av to ridesentre, og Kaia har begynt å spare til egen hest. Pappa hadde nok ikke noe valg. Det ble kombitur i fjellet. To til fots og to til hest.
– Jeg synes kombinasjonen har fungert helt utmerket, sier han. Det var fint at vi kunne ta med hunden også, så slapp den å være på kennel. Det blir nok kombitur til neste år også, men da prøver vi en hel uke.
En gutt holder
Ina klatrer ned av pappas fang og er klar for nye aktiviteter. Ute er det fem plussgrader. Det frister ikke med kveldsbad. Men å leke gjemsel holder varmen i fem ungjenter, som ikke har tid til å legge seg. Det har heller ikke Jo (10) som er den yngste sønnen til Torgeir Svalesen. Han har holdt styr på jentene i snart fire dager, og blant annet vist dem hvordan man rir bak fram på en islandshest.
Kanskje jentene savner flere gutter?
– Nei da, det er greit at det ikke er flere gutter her, sier jentene nesten i kor. For de ser så teite ut i ridebukser.
– Men det kunne godt vært mer risengrynsgrøt, legger Ina til.
Jentene forsvinner opp på rommet. De må rekke å finne svar på noen spørsmål fra en skoledagbok. Og selvsagt finne på flere tiskeviskerier.