Stølen Kjølabu drives med stømaggregat, og er det eneste overnattingsstedet på turen som kan minne om yngre dagers speiderleire. I hylla i peisestua står det også gamle sangbøker. Dermed finner Torgeir fram munnspillet. Resten finner fram den sangstemmen de har.
De tre andre overnattingsstedene på turen har de fleste bekvemligheter. Både når det gjelder rom, mat og service. Sier du i fra på forhånd blir det også tatt hensyn til eventuelle matallergier og andre spesielle ønsker. Selv om enkelte behov trenger mer enn fire dager på å bli dekket.
– Jeg skulle ønske det varte en uke til..sukker Caroline (11) under siste dags rast ved Olevann. Nå har jeg jo endelig skjønt meg på hesten.
Rideferie
Beitostølen ligger bare et par timer unna. Der avsluttes rittet med middag i Gydas Hall. Minnebøker og adresser passerer rundt bordet. Også blant de over skolealder?
Fakta om Fjellrittet
Turprisen dekker hest med utstyr, overnatting og mat. Innlosjering skjer på turisthytter, fjellstuer og støl, på to – og firemannsrom.
Aldersgrensen er 12 år i følge med voksne, 15 år uten voksne. På vår tur var det likevel med flere elleveåringer. Rideferdigheter ser dermed ut til å telle mer enn nøyaktig alder.
Hestene består av lettdøl, tungdøl, ponnier, og islandshester. Turen starter og slutter på Beitostølen. Fjellrittet er medlem av Reisegarantifondet og bransjeforeningen “Hest i turistnæring”.